Az EXKLUZÍV kültéri textil árnyékoló: FIXSCREEN®

A FIXSCREEN® kültéri textil árnyékolóval Ön minden igényt kielégítően elégedett lesz. Olvasson tovább és kiderül miért az egyik legnépszerűbb külső textil árnyékoló

Egy délre néző, ablakokkal vagy más üvegezett felületekkel ellátott épület lehetővé teszi a benntartózkodók számára, hogy ősszel, télen és tavasszal a napsugarakat élvezzék, kellemes legyen a hőérzet. Nyáron a napsütéses órákban a napsugarak túl erősek, így túlmelegedést okoznak megfelelő árnyékolás nélkül.

A FIXSCREEN® külső árnyékolók védenek a túlmelegedés ellen és megfelelő fényviszonyokat teremtenek, így belső környezetünk élhetőbbé, kényelmesebbé válik. Fixscreen® alkalmazása esetén sem kell lemondanunk a kilátás szabadságáról még akkor sem, ha árnyékolónk leengedett állapotban van.

A FIXSCREEN® a világon az első igazán szélálló kültéri textil árnyékoló, amelyet az árnyékolástechnika területén nagy hagyományokkal rendelkező belga vállalat, a RENSON fejlesztett ki.

A FIXSCREEN® a textil széleihez rögzített zippzár alkalmazásával biztosítja a kiemelkedő szélállóságot, s véd a rovarok, bogarak ellen.

A FIXSCREEN® fontos előrelépést képvisel az árnyékolástechnikában, hiszen lehetővé teszi a védekezést a nap hője és szikrázó fénye ellen, miközben nem akadályozza a kilátást. Rugalmas termékkínálatunk modelljei a családi otthonok és a középületek számára egyaránt megoldást nyújtanak.


A FIXSCREEN® kültéri textil árnyékoló leírása

Tokszerkezet

A tok sajtolt alumínium profilokból készül. A tok alumínium végei csapokkal ellátottak, melyek az oldalsínek fészkeibe illeszkednek. Ezeket belső műanyagprofilokkal szereltük fel, amelyek a tekercselést segítik. A tokot kerekített préselt alumínium előlappal láttuk el, ami a fiókprofilba csatlakozik és karbantartáskor vagy a tekercselés beállításakor eltávolítható. Kívülről nem látható ez a csatlakozás. Anyag: Préselt alumínium profil, EN AW-6063 T66 ötvözet Felületkezelés: Eloxálás 20 mikron vastagságban Porfestés a kívánt RAL színben

Speciális tengely

A núttal ellátott speciális tengely, amelyre a szövet feltekerésre kerül, galvanizált acélból készült kónuszosan kiképzett végződésekkel, a feltekert zippzár helyigényének megfelelően. Anyag: Galvanizált acél

Alsó sín

Az alsó sín préselt alumíniumból készül, és egy galvanizált acélrúd erősíti, amelyet teljesen elfed az alsó sín. Ezt a rudat PE hab borítja, hogy az alumínium és az acél ne érintkezzen. A párkányra való tökéletes illeszkedést egy műanyag záróprofil biztosítja. Anyag: Préselt alumínium profil, ENAW-6063 T66 ötvözet Felületkezelés: Eloxált 20 mikron vastagságban Porfestés a kívánt RAL színben

Oldalsó lefutó sínek

Az oldalsínek külső és belső vezetősínekkel készülnek. A külső vezetősín (34 x 48 mm) két részből áll, melyek préselt alumíniumból készülnek. Ezek a sínek közvetlenül a tömör felületre csavarozhatóak. A rögzítő csavarok elölről nem láthatóak. A belső vezetősín nagy szilárdságú műanyagból készül és (60 mm hosszú) neoprén pufferekkel van felszerelve, hogy széllökések esetén megvédje a szövetet. A külső vezetősín anyaga: Préselt alumínium profil ENAW-6063 T66 ötvözet Felületkezelés: Eloxált 20 mikron vastagságban Porfestés a kívánt RAL színben

Kétféle típusban

Külső tokos rendszer

Esztétikus kialakítású tokrendszernek köszönhetően dísze lesz épülete homlokzatának. A legoptimálisabb helykihasználás érdekében három tokméretben áll rendelkezésre a szerkezet magasságnak megfelelően. Íves és szögletes tokformában is elérhető.

Vakolható tokos rendszer

Új építés vagy felújítás esetén alkalmazható kivitel. Egyedi megoldásának köszönhetően a lefutók is elburkolhatók. Amennyiben célunk az, hogy az épület vonalait semmi ne törje meg, Ön megtalálta a tökéletes megoldást.

Miért a FIXSCREEN®?

 • A különféle textilcsaládok sajátosságainak köszönhetően a legkívánatosabb árnyékolás érhető el.
 • Akár 22 m2 egybefüggő felület árnyékolására is alkalmazható • 6 méter magasság is elkészíthető, mely elfér egy 15 cm átmérőjű tokszerkezetben
 • 6 méteres szélesség is kivitelezhető, megosztás nélkül
 • Hihetetlenül szélálló szerkezet (Szélcsatornában végzett tesztek során 120 km/h szélben a textil a helyén maradt. Biztonsági tartalék okán a gyár a szélállóságot 80 km/h határozta meg.)
 • Betölti a szúnyogháló funkciót
 • 7 év garancia a zipzáras technológiára
 • 5 év garancia a meghajtásra
 • Nagyon kicsi a helyigénye
 • Külső és vakolható tokos kivitelben is elérhető
 • Klímaberendezése szinte alig fog bekapcsolni, ezáltal jelentős mennyiségű energiát tud megtakarítani
 • Modern és klasszikus épületekhez is tökéletesen illeszkedik
 • Kellemes, barátságos érzést nyújt, mely megváltoztatja környezete hangulatát.

Rendelhető méretek

FIXSCREEN® szélálló árnyékolók három méretben rendelhetők. FIXSCREEN ® 85: Ideális a max. 1,8 m magas és 2,5 m széles ablakokra. Széles körben használják hagyományos ablakok esetében és felújítási munkáknál. FIXSCREEN ® 100: Nagyobb üvegfelületek árnyékolására kifejlesztett árnyékoló. Max. 4 m széles és 2,7 m magas vagy 3 m széles és 3,5 m magas felületekre. FIXSCREEN ® 150: A termékcsalád legnagyobb árnyékolója, amely alkalmas igen jelentős felületek árnyékolására – akár max. 6 m szélességben, 3 m magasságban, vagy fordítva (18 m²).

Az árnyékolók szerkezetét a napellenzőszövetek széles színválasztéka teszi teljessé, hogy azok így kiegészítsék, vagy éppen kontrasztot teremtsenek az épülettel és segítsenek kellemes élet- és munkakörülményeket kialakítani. Ahogyan az egy piacvezető vállalattól elvárható, valamennyi alumínium profil az EN AW-6063T66 ötvözetből készül. Az összes napellenző szövet rendkívül tartós, hosszú élettartamú, a rögzítések pedig rozsdamentes acélból készülnek. A FIXSCREEN® alumínium profiljai készülhetnek porfestett kivitelben is, az Ön által kívánt RAL színben.

A FIXSCREEN® külső textil árnyékoló előnyei

Szélállóság

A FIXSCREEN® megfelel az EN 13561 (Szélállóság 3. kategória) európai szabványnak, így a zörgő és foszladozó árnyékolók már a múlté lettek. A textil gyűrődésmentessége. Az intelligens megvezetésnek köszönhetően az árnyékolóban a vászon mindig feszes és gyűrődésmentes.

Fényszabályozás

A FIXSCREEN® megakadályozza, hogy a nap sugarai eljussanak az üvegfelületre és ezáltal jelentősen csökkenti a tükröződést. Az átláthatóságot a kiválasztott árnyékoló típus határozza meg. Mindazonáltal ezen külső árnyékolók szépsége az, hogy a külvilággal nem veszítjük el a vizuális kapcsolatot.

Hő és energiaszükséglet szabályozása

A külső textil árnyékoló használatával megelőzhetjük a túlmelegedést, hiszen a hő nem jut át az üvegen. Így egy sokkal természetesebb és kényelmesebb belső környezet jön létre és a hűtési és légkondicionálási költségek jelentős csökkentése is lehetséges. A kültéri textil árnyékolók a téli hónapokban is hozzájárulhatnak az épület energiafogyasztásának csökkentéséhez. A felhúzott árnyékoló beengedi a nap hőjét, míg éjszaka a leengedett árnyékoló csökkenti az ablakon át távozó hőveszteséget.

Rovarvédelem

A FIXSCREEN® intenzív szellőztetést tesz lehetővé, de az árnyékoló teljesen leengedett állapotban biztosítja a rovarvédelmet is, mivel az alsó sín a párkányon egy tökéletes zárást biztosító záróprofillal rendelkezik.

Csendes működtetés

Mivel a vásznat az oldalsínek tartják végig, és az alsó sín is kellő mértékben zárt, az árnyékoló működése nem zajos.

Könnyű működtetés

Rendelhető kézi vagy elektromos vezérléssel. Korlátozott mérettartományok között lehetőség van a kézi hajtókaros kezelésre.

Miért érdemes motoros működtetést választania?

Ha Ön igazán luxusra és kényelemre vágyik, döntsön a praktikusabb motoros működtetés mellett! Tapasztalja meg az intelligens vezérlésű motoros működtetést, melyről nem érdemes lemondania! Vezérléseinkkel akár távolról telefonja vagy számítógépe segítségével irányíthatja árnyékolóit!

Intelligens házba integrálható rendszerek: Olyan érintőképernyős vezérlés, amelynek segítségével a teljes ház árnyékolóinak működését egyszerűen az ellenőrzésünk alatt tarthatjuk. Összehangolhatjuk vele a fűtés, a klíma és a világítás vezérlése mellett a Fixscreen, a redőny, a napellenző és a zsaluzia működtetését is. Az összehangolt vezérlés és mozgatás mérések szerint akár 20-25% energiamegtakarítást eredményezhet egy átlagos családi ház esetében.

Könnyű karbantartás

A FIXSCREEN® minimális karbantartást igényel.

Könnyű felszerelés

A FIXSCREEN® rugalmas felszerelési változatai lehetővé teszik a Külső felszerelést Belső felszerelést: Beépített tokkal (első borítással vagy anélkül) Belső felszerelést: Beépített tok nélkül, rögzítőkkel

Rugalmas méretválaszték

A FIXSCREEN® a normál ablakméretektől az óriás ablakfelületekig terjedő méretben elérhető (legfeljebb 18 m² –es nagyságig).

Válasszon épületéhez illő színeket a tökéletes harmóniáért!

Tokszerkezet színei: • Standard RAL színek • Strukturált festés • Renolit fóliás (fautánzatú színek)
Soltis textilcsalád (alap kivitel) Különböző méretű perforálásnak köszönhetően, az adott árnyékolási és légáteresztési feladatnak legtökéletesebb megoldást választhatjuk. Lehetőség van perforálatlan felületű textil választására is, így teljes fényzárást érhetünk el. Ezt a kivitelt gyakran alkalmazzák belső beépítések esetén. A textilek felülete rugalmas, tűzálló (M1/M2 kategória), UV álló PVC bevonattal van ellátva, mely minden körülmények közt biztosítja a hosszú élettartamot.

Sergé szövetek
Üvegszál alapanyagú PVC bevonatú textil. Az üvegszál alapanyagnak köszönhetően nem indul bomlásnak, UV és időjárásálló. Felületi struktúrája eltér a Soltis kivitelétől. Tűzállósága M1-es osztály.

Szúnyogháló
Soltis 86-os textilek az árnyékoláson kívül tökéletesen betöltik a szúnyogháló funkciót is. Lehetőség van klasszikus szürke színű üvegszálas szúnyogháló alkalmazására is, amennyiben csak a bogár és rovarvédelem a cél.

A FIXSCREEN® beépítése

A FIXSCREEN®-t úgy fejlesztették ki, hogy alkalmas legyen többféle beépítési módra. A tok önhordó és az oldalsínekre szerelhető fel. A rendszer háromféle módon építhető be.

Kiknek és hova ajánlott a FIXSCREEN®?

A FIXSCREEN® karbantartása

Valamennyi FIXSCREEN® termék minimális karbantartást igényel, azonban a tartós és problémamentes használat érdekében a következőket érdemes betartani:

Az árnyékolókat teljesen száraz állapotban kell feltekerni, de amennyiben a szövet nedves, a lehető leghamarabb le kell ereszteni, ha az időjárás engedi, hogy elkerüljük a foltosodást és a penész kialakulását.

 • A FIXSCREEN® termék tisztításához először távolítsuk el a piszkot kefével vagy porszívóval, majd használjunk karcmentes tisztítószert és langyos vizet a maradék piszok eltávolítására (a beépítést végző vállalkozótól beszerezhetünk speciális tisztítószereket).
 • A tisztítás után mindig öblítse le az árnyékolót. Ne takarítsa közvetlen napsütésben, mivel a szappanos víz gyorsan megszáradhat és az árnyékoló foltosodását okozhatja.
 • A zsanéros vagy forgó részeket évente Teflon tartalmú kenőanyaggal kell kezelni.
 • A műanyag alkatrészeket is kezeljük Teflon tartalmú kenőanyaggal. Először távolítsuk el a szennyeződéseket és leveleket.
 • Ellenőriztesse árnyékolóját rendszeresen ajánlott beépítőinkkel:
 • Kereskedelmi és ipari létesítmények esetében: évente
 • Magánlakások napvédelme esetében: 4 évente
 • Mindig eredeti alkatrészeket használjon a KESTELYN NV-től (Renson Sunprotection Screens)

Garancia

Normál használat és karbantartás esetén termékeinkre 5 év garanciát nyújtunk. Ezen felül 7 év garanciát nyújtunk a FIXSCREEN® technológiára:

 • A zippzár az oldalcsatornákban marad
 • Az árnyékoló és a sín között optimális a rögzítés A KESTELYN NV (Renson Sunprotection Screens) által használt anyagok magas minőségűek és azokat kifejezetten a felhasználási célra fejlesztették ki. A garanciába beleértendő a cserealkatrészek biztosítása, amelyeket vagy a helyszínen szerel be a beépítést végző vállalkozó (lehetőség van egy műszaki segítő alkalmazott bevonására a KESTELYN NV (Renson Sunprotections Screens) részéről) vagy egy teljes felújítás keretében kerülnek kicserélésre a gyártó műhelyében. A garancia nem vonatkozik a szerelési költségekre (kiszállás + óradíj). A garancia kezdete a gyártás napja és kizárólag az adott termékre vonatkozik, nem a felszerelésre. Jelen garancia csak abban az esetben érvényes, ha a terméket a kézikönyvben meghatározott előírásoknak megfelelően használják és tartják karban. Nem rendeltetésszerű használat esetén a garancia nem érvényes. Amennyiben probléma adódik, kérjük adja meg a termék sorozatszámát a beépítő vállalkozónak.

Irodájának, munkahelyének kényelme, az Ön egészsége megőrzésének záloga!

Ne mondjon le a komfortról, a dizájnról és az egészségről, azaz a hatékony munkavégzés fontos tényezőiről! Segítse elő megfelelő árnyékolókkal az optimális munkakörnyezet kialakítását, válassza a Fixscreen®-t! Ezek a modern árnyékolók használatuk során és a fényszűrésük miatt kellő fényt nyújtanak a munkavégzéshez, nem zavarják a monitor láthatóságát és ezáltal kímélik a szemet!

Válassza Ön is a Fixscreen® kültéri textil árnyékolót!

A több mint 100 éves múltra visszatekintő belga RENSON cég fejlesztette ki elsőként a zippzáras elven működő textil árnyékolókat. Így technikailag is és minőségileg is piacvezető a zippzáras árnyékolók piacán. 2013-ban elsőként kaptuk meg Európában a Fixscreen rendszer gyártási jogát. Kiterjedt partnerhálózatunk révén a megrendeléstől számítva Ön nagyon rövid időn belül megkapja az egyedi méretre gyártott Fixscreen-jét.

Ismerje meg személyesen a zippzáras technológiát, ahol megismerheti, kipróbálhatja a terméket. Kérjen árajánlatot most!

Ugrás az oldal tetejére
Szo-Fa Bt. 06-70/389-3052 7150 Bonyhád Bajcsy Zsilinszky u. 2.

 

Telefon: +36 74 550 288
+36 70 389 3052
E-mail: szo-fa@szo-fa.hu