Fa-alu nyílászárók

Fa-alu nyílászárók: mindenből a legjobb

Nyílászárócsere esetén többféle megoldás közül lehet választani, és mindegyiknek megvan a maga előnye. Vannak, amelyek kiemelkednek a mezőnyből bizonyos tulajdonságaik alapján, ám önmagában egyik sem tökéletes. Ha viszont kombináljuk az előnyös tulajdonságokat, és a lehető legnagyobb mértékben igyekszünk megszüntetni a hátrányokat, akkor megközelíthető a 100% - a fa-alu nyílászárók pedig tökéletes példával szolgálnak erre.

A fából készült ablakok először is természetes hatást keltenek, amivel rajtuk kívül egyetlen nyílászárócsalád sem büszkélkedhet. A fa erezete, látványa és tapintása mind a hagyományos kialakításról és a tartósságról mesél, holott a fa alapvetően képes veszíteni az újszerűségéből, sőt, kedvezőtlen körülmények között kifejezetten gyorsan indul bomlásnak. Az időjárási viszontagságok, illetve az UV sugárzás könnyen tönkreteheti a fa ablakokat, amennyiben azok nincsenek alaposan felkészítve ezekre a hatásokra, de ha igen, akkor sem örök életűek. Van viszont egy hatalmas előnyük, amivel más ablaktípusok nem rendelkeznek: rendkívül alacsony a hővezetési képességük, ez a tulajdonságuk pedig kifejezetten hasznos egy fa-alu nyílászáró esetében.

Az alumínium ugyanis nagyon jó hővezető, ami a gyakorlatban annyit tesz, hogy egy teljes mértékben alumíniumból készült ablak akkor is teljesen áthűl a téli hidegben, ha amúgy a szigetelése tökéletes. Van azonban az alumíniumnak egy olyan tulajdonsága, ami mindennél alkalmasabbá teszi nyílászárók készítéséhez, ez pedig a korrózióállósága. Az alumínium korróziója ugyanis egy légmentesen záró réteget képez a felületen, azaz egy rétegnél megáll, majd gyakorlatilag mindentől megvédi magát az anyagot kezdve a nedvességgel, egészen az UV sugárzásig, ez a tulajdonság pedig igencsak jól jön, ha fa-alu nyílászárókról beszélünk.

fa-alu nyílászárók egyesítik a két anyag előnyeit, a hátrányokat pedig 100%-ban megszüntetik. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy a fa-alu nyílászárók belső rétege fa, amit a külső oldalon alumínium borít. Érdemes tehát mellettük dönteni, hiszen minden körülmények között megállják a helyüket!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a fa-alu nyílászárók iránt, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Ugrás az oldal tetejére
Szo-Fa Bt. 06-70/389-3052 7150 Bonyhád Bajcsy Zsilinszky u. 2.

 

Telefon: +36 74 550 288
+36 70 389 3052
E-mail: szo-fa@szo-fa.hu