Fa nyílászárók

A fa nyílászárók előnyei

Az utóbbi években egyre többen cserélik le régi ablakaikat és ajtóikat – többnyire műanyagra. Sokan azonban ragaszkodnak a fa nyílászárókhoz, és nem véletlenül, hiszen számos előnyük van, amit a műanyag ablakok nem mondhatnak magukénak.

A régi, körfolyosós házaktól kezdve egészen a parasztházakig mindenhol fa nyílászárókkal találkozunk, és a legtöbb esetben olyanokkal, amik akár száz éve is a helyükön vannak. Tény, hogy az ennyire öreg faszerkezetek már alaposan el vannak deformálódva, megvetemednek, hiszen az időjárás még a legjobb minőségű anyagokat is kikezdi egy idő után. Akadnak azonban olyan, kivételes állapotban megmaradt fa nyílászárók is, amelyeket időnként kezelésbe vett egy hozzáértő, és a mai napig tökéletesen zárnak, nem változott az alakjuk és a szerkezetük, sőt, egy felújítás után újabb évtizedekig képesek ellátni a feladatukat.

fa nyílászárók ugyanis felújíthatóak, szemben műanyag társaikkal, méghozzá viszonylag egyszerűen, hiszen a legnagyobb esztétikai problémát a felület kopása, színtelenedése, esetleges sérülései okozzák. Némi hozzáértéssel és eltökéltséggel akár a saját kezünkbe is vehetjük a dolgot, egy szakember segítségével viszont gyorsan és tökéletesen újíthatjuk fel fa nyílászáróinkat, aminek köszönhetően akár az épület teljes élettartama alatt ugyanazok az ajtók és ablakok maradhatnak beépítve.

Ezzel szemben a műanyag ablakok felülete gyakorlatilag javíthatatlan, vagyis az esetleges sérülések és kopások velünk maradnak, amíg ki nem cseréljük a tokokat. Ez meglehetősen drága megoldás, tekintve, hogy egy átlagos műanyag ablak élettartama akár 15-20 év is lehet, a kopás viszont egy-két év alatt kialakulhat a felületén. A fa nyílászárók akár 50 éves élettartama ráadásul még egy jó indok arra, hogy inkább a természetes alapanyagot válasszuk.

A végére hagytuk a legfontosabbat: a fa nyílászáró szép! Akár natúr, akár festett állapotban vásároljuk meg, az erezet természetességével semmi nem tudja felvenni a versenyt, és túlzás nélkül a szoba dísze lesz.

Amennyiben fa nyílászárót szeretne vásárolni, tekintse meg kínálatunkat, kérdés esetén pedig vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Ugrás az oldal tetejére
Szo-Fa Bt. 06-70/389-3052 7150 Bonyhád Bajcsy Zsilinszky u. 2.

 

Telefon: +36 74 550 288
+36 70 389 3052
E-mail: szo-fa@szo-fa.hu